Видеото уби радиозвездата: Филми, направени за бизнес

В

Филмите започват като епични спектакли, продуцирани от големи филмови компании, като развлечение за масите, театър за пролетариата, ако искате. Тогава от мълчаливите „движещи се картини“ видяхме легендите на театъра като живи, дишащи и говорещи икони за красота, сила и прохлада. Съвременният филм се роди. Оттам медиумът стана по-интимен, тъй като филмовите къщи бяха заплашени от изчезване от появата на масово продуцирани, разпространявани и евтини VHS видеоклипове, които можеха да се гледат от комфорта на собствения диван.

Това беше малък скок, сравнително погледнато, от способността на всекидневните хора да правят свои собствени видеоклипове и технологията се разрастваше, за да им позволи да премахнат стъпката да ги прехвърлят във фотографски магазин, за да могат да се включат директно в устройство за гледане по избор и натиснете „пусни“. През няколкото десетилетия, през които видеоклиповете станаха масово достъпни медии, много се промени, най-вече употребите и потребителите на тях. Домашните филми, направени през последните няколко десетилетия, са парадоксално интимни и универсални – те вярват на човешкото желание да документира и споделя знания и опит, които са от значение за определена група или подгрупа от хора, т.е. семейство, група или асоциация. И може би този скок най-много съвпада с бизнес приложенията на видеото – да предаде история, която е лична, ангажираща и предава отличителна стойност на публиката.

С оглед на този първостепенен императив, използването на видео в бизнеса е преминало от сухи, голи кости, „ориентация“ или „как да“ видеоклипове, до видеоклипове, които могат да отговорят на широк кръг от организационни нужди и отговори на тези нужди – от всички нива на организация. Бизнес решенията за видео извеждат комуникациите отвъд традиционните форми на комуникация, поради тяхната мобилност и достъпност – те са начин за демократизиране на корпоративната комуникация и поставяне на човешко лице в нея.

Някои убедителни причини за видео в предприятието:

Потребителите зареждат 35 минути видео в YouTube всяка минута. За предприятието се прогнозира подобен ръст на мъжествеността на видеото като оптималното средство за разпространение на информация (до 2014 г. видеото ще надхвърли 91 процента от глобалния интернет трафик). Малките, “мама и поп” облекла, за големи мултинационални компании, се глобализират чрез видео. А глобалната и хилядолетна работна сила (хората, които публикуват всички тези видеоклипове в YouTube) изисква надеждната информация да е достъпна навсякъде и по всяко време. Ако трябва да съм в Бангладеш или на Бермудските острови, за да се представя със скоростта на бизнеса от 21-ви век, трябва да мога да „говоря“ с някого по реален и смислен начин – независимо от часовата му зона. Въведете: видеоконференции, дистанционно обучение, базирано на видео, събития, комуникации и безопасност и сигурност, като новите двигатели на най-добрите практики.

По-добре от (Безличен) “Чат на живо”

Всички сме чували статистиката: 64% от цялата комуникация е невербална (а една трета от човешката кора е посветена на обработката на зрението), така че видеото като „великият диференциращ фактор“ не трябва да изненадва никого. „Чат на живо“ се превърна в промяна на играта през предходното десетилетие, защото даде жив човешки глас и незабавна реакция на иначе безличния и скучен процес на получаване на техническа помощ. През този век способността на видеото да създава виртуални екипи, които са толкова отзивчиви, динамични и визуално привлечени, колкото груповата сбирка навън в двора, ще направи същото за екипи, работещи през голямо разделение на времето и пространството – което е нова бизнес парадигма.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta