Интернет видео трафикът е източник

И

Тъй като интернет продължава да се разширява, видеото се задържа и е отговорно за най-новата експлозия в онлайн трафика. Независимо дали става въпрос за онлайн уебсайт за новини като MSN, за спортен уебсайт като ESPN или просто за имейл от вашите приятели, видеото е вероятен кандидат за гледане на съдържание онлайн. Вече почти не се смята за забавно, освен ако в онлайн преживяването ви няма някакъв вид видеоклип.

Много от вас вероятно са чували за уебсайта YouTube.com, това е място за хората да се ангажират по нов начин с видео, като споделят, коментират и гледат видеоклипове. YouTube първоначално стартира като услуга за лично споделяне на видео през февруари 2005 г. и се превърна в дестинация за забавление с хора, които гледат повече от 70 милиона видеоклипа на сайта ежедневно. Всеки може да гледа видеоклипове в YouTube – и на YouTube.com, и в Интернет. Хората могат да видят от първа ръка сметки за текущи събития, да намерят видеоклипове за своите хобита и интереси и да открият странното и необичайното. Тъй като все повече хора заснемат специални моменти на видео, YouTube ги овластява да станат излъчващи компании утре.

Тази нова революция в начина, по който хората могат да взаимодействат онлайн, значително разширява начините, по които общуваме и споделяме информация с другите онлайн. Видеото експлодира в Интернет навсякъде, където се обърнем. Дори имейлите от нашите приятели и семейство включват видеоклипове, които някой е публикувал някъде в интернет. Най-новата противоречива интернет тема е така нареченият видеоклип на президента Буш да претърпи цифрово манипулирано убийство, озаглавено “Смърт на президент”. The Канал 4 в Обединеното кралство продуцира филм, който се открива с убийството на президента Буш от антивоенна снайперистка пред хотел в Чикаго. Те са използвали специални ефекти, за да използват действителното лице на Буш. Изглежда, че е шокиращо реален филм и е разбираемо, че предизвиква възмущение сред много американци.

Смъртта на президент използва цифрови трикове, архивни кадри и актьори. Тази драма, която пресъздава националната параноя след убийството, ще бъде прожектирана този месец на филмовия фестивал в Торонто. Канал 4 се надява да продаде филма на американски телевизионни оператори, но същото твърди, че това е невъзможно. Така че изчакайте, докато не се появи в YouTube. За момента всичко, което имаме, е снимка на сцената и първоначалните новини, подадени от NBC.

Броят на потребителите на интернет, които гледат видео онлайн, е нараснал с впечатляващите 18 процента между октомври 2005 г. и март 2006 г. Това е първият анализ на comScore за навиците на онлайн гледане на видеоклипове в САЩ, извлечен от новата услуга Video Metrix.

През март потребителите на интернет в САЩ инициираха общо 3,7 милиарда потока видео съдържание; и те гледаха средно по 100 минути видео съдържание през месеца, в сравнение с 85 минути през октомври.

Мъжете инициират 52 процента от тези потоци, жените 48 процента; разделяне на половете по приблизително равни линии. Но мъжете прекарват много повече време със съдържанието, средно два часа гледане през месеца, в сравнение с двадесет и два часа жени. Не е изненадващо, че мъжете от 18 до 34 години са били най-увлечени от онлайн видео, средно 140 минути видео консумация.

Но докато някои демографски групи консумират повече видео, отколкото други, най-голямата изненада на доклада е, че хората от всички възрасти и социални слоеве го изяждат, според Ерин Хънтър, EVS на comsCore за медии и развлечения.

“Има изкривявания по възраст, но няма група, която да не го прави”, каза тя. “Не са само децата от колежа. Това е и по-възрастната демографска група, и ясно както мъжете, така и жените. По отношение на съдържанието виждаме развлечения, спорт и новини, всички с доста високи нива на гледаност.”

Както виждаме, Интернет се оформя в съвсем нова светлина. Видеото се превръща в реалност и позволява на милиони хора да публикуват видео съдържание онлайн. И какво следва? Ще можем ли да формираме свои собствени онлайн телевизии със стрийминг медии? Вместо да пишете блог, можете ли да ме гледате в уюта на собствения си дом да говоря за най-новите и най-важните теми относно електронния бизнес? Надявам се да е така и изглежда Интернет определено върви по този начин. С раждането на телевизионните риалити предавания преди няколко години и неотдавнашното изливане на блогъри навсякъде, изглежда, че това би било перфектната комбинация – телевизионни станции в Интернет, направени от хора като вас и мен.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta