Как да видео маркетинг

К

С нарастването на интернет и технологиите видеоклиповете все повече се превръщат в по-мощен инструмент за получаване на повече потенциални клиенти и разрастване на нечий бизнес.

Комерсиализацията на инструментите за редактиране на видео и лесното споделяне на видеоклипове чрез сайтове за видео споделяне, като YouTube, накара растежа на видео индустрията да избухне бързо.

Понастоящем няма значение дали сте търговец на дребно или корпоративен гигант, вие получавате много печалба чрез използване на видеоклипове за разрастване на вашия бизнес.

Тенденциите в интернет маркетинга винаги са се развивали. Тогава това беше маркетинг на статии. След това дойде ерата на платената реклама на PPC и PPV. Днес имаме видео маркетинг.

Какво е видео маркетинг? Видео маркетингът е изкуството да използвате видеоклипове за маркетинг и разрастване на бизнеса си. Това може да бъде под формата на използване на видеоклипове за получаване на потенциални клиенти, изграждане на трафик или продажба на видео продукт.

Видео маркетингът е страхотен, тъй като има способността да расте вирусно. Вирусният маркетинг, както в него, се разпространява толкова бързо и толкова широко, колкото биологичен вирус, но в маркетинговия смисъл. Това може да ви помогне да достигнете до широка аудитория за кратък период от време и на ниска цена.

Хората обичат да гледат видеоклипове, много повече, защото можете да включите визуални и аудио елементи, които могат да възбудят емоциите и да направят съдържанието интересно. Електронните книги са толкова вчера и трудно се справят с видеоклиповете, които стават все по-добри и по-добри.

Един от най-полезните сайтове там е YouTube – най-големият сайт за споделяне на видео в света. Ще разгледаме силата на YouTube в следващия раздел.

Силата на YouTube

Както бе споменато по-рано, YouTube е най-големият уебсайт за споделяне на видео в света. Защо се наричат ​​сайтове за видео споделяне? Това е така, защото всеки, който качва видеоклипове, е като свой собствен телевизионен канал – можете да получите абонати и хората, които гледат вашите видеоклипове, могат свободно да ги споделят с други чрез голямо разнообразие от инструменти за споделяне в социалните медии.

Популярността на YouTube избухна и бизнесът, голям или малък, спечели много, като се възползва от този феномен.

YouTube ви позволява да качвате видеоклипове безплатно и ако вашите видеоклипове отговарят на техните стандарти, те ще ви предложат статут на режисьор, където можете да публикувате видеоклипове, по-дълги от 10 минути.

Едно хубаво нещо за YouTube е, че можете да публикувате описания в долното поле на вашите видеоклипове. Това ви позволява да привлечете трафик към вашия уебсайт и да напишете описания за вашите видеоклипове.

YouTube има и това допълнително предимство, че е собственост на Google, най-голямата търсачка в света. Поради това видеоклиповете на YouTube се класират високо в Google и можете да привлечете много трафик, като насочвате ключови думи с голям обем на търсене и са свързани с вашата ниша.

Видяхме потенциала на YouTube – огромна потребителска база, лесна за качване видеоклипове и лесна за споделяне.

Ето как започвате да маркетирате бизнеса си с помощта на YouTube:

1) Създайте видео на стойност ценно съдържание, свързано с вашата ниша

2) Уверете се, че в края на видеоклипа има призив за действие

3) Качете видеоклипа си в YouTube

4) Добавете описание под всяко видео

5) Не забравяйте да включите връзка към вашия уебсайт (целите на привличане на трафик)

6) Споделете вашите видеоклипове с вашата целева аудитория

Не забравяйте, че много важна част от видео маркетинга е компонентът за споделяне. Накарайте вашите абонати или последователи да споделят вашите видеоклипове с други, за да получат повече показвания. Колкото повече показвания получавате, толкова по-високо ще бъде класирано вашето видео.

Видеоклипове с по-висок ранг обикновено ще бъдат включени в списъците с канали на YouTube и това допълнително ще ви спечели повече гледания.

Основни инструменти за видео маркетинг

Нека разгледаме някои прости инструменти за създаване на видеоклипове с маркетингови цели. Една от любимите ми комбинации е Microsoft Powerpoint + Camstasia.

Microsoft Powerpoint ви позволява да създавате видео съдържание чрез слайдове, анимации и звукови ефекти. Camstasia ви позволява да записвате заснемане на екран, така че когато възпроизвеждате слайдовете си в реално време, можете да записвате всяко едно нещо, което се случва.

В комбинация с страхотна музика можете да правите мощни информативни видеоклипове, които ще се харесат на вашата клиентска база.

Camstasia също ви позволява да редактирате вашите видеоклипове с основни функции като аудио редактиране, преходи на слайдове и т.н. След това видеопродукцията е последвана от качване в YouTube, всичко може да се направи незабавно чрез Camstasia.

Не на последно място, ще трябва да се регистрирате за акаунт в YouTube, преди да започнете да качвате видеоклипове.

Накратко, тези инструменти ще ви помогнат да създадете прости, но мощни видеоклипове за привличане на трафик и клиенти, стига да имате добро съдържание, което да се радва на целевия Ви пазар.

Видеоклиповете са чудесен мощен инструмент, който ви помага да развиете своя онлайн бизнес в много аспекти.

Рим не е построен за един ден, по същия начин трафикът не се случва за миг. Ако обаче усърдно практикувате тези методи за видео маркетинг, вашият бизнес със сигурност ще има много печалба.

Най-добрият начин да изградите начинаещ бизнес онлайн е да се възползвате не само от видеоклипове, но и от толкова много маркетингови методи, като маркетинг на статии, SEO и платена реклама.

След като откриете кое работи най-добре за вашия бизнес, репликирайте и умножете усилията си и за нула време сте си изградили солидна бизнес империя, стрийминг с хиляди последователи.

Желая ви всичко най-добро във вашия видео маркетинг и вашето онлайн бизнес пътуване!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta