Подкастинг: Какво е това и как да го започна?

П

Подкастингът е най-новата тенденция онлайн и продължава да се подобрява всеки ден. Това е терминът за резултат за комбиниране на двете думи iPod и излъчване. Подкастът се използва за описване на видео и аудио консумативите, които се чувстват удобни за няколко потребители.

Адам Къри и Дейв Уайнър са двама души, на които е създадено подкастинг. Къри беше този, който написа програма, която той нарече iPodder. iPodder му позволява автоматично да изтегля предаване от интернет радио директно в своя iPod. Winer, от друга страна, беше инструмент за популяризиране на RSS, който е наистина опростена синдикация.

При подкастинг няма да имате нужда от iPod, за да можете да записвате или слушате подкаст. Всъщност всеки човек с персонален компютър или mp3 плейър може да може да слуша подкаст.

Какво всъщност е подкастингът?

Подкастингът е аудио файл, който правите на вашия компютър и след това го качвате през интернет, за да ги чуят други хора. Това, което трябва да направите, е компютър, микрофон и програма за редактиране на глас.

Няма конкретни хора, които могат да подкаст. Всъщност всеки може да го направи. Идеален е за жени, мъже, домашни работници, майки, възрастни хора и студенти. Ако трябва да кажете нещо, подкастингът ще бъде чудесна алтернатива за изпълнение на това.

Имате ли рутина, която искате да знаят другите? Имате ли бизнес и искате да увеличите броя на продажбите си? Мечтали ли сте да станете водещ на токшоу или дисководещ на някоя радиостанция? С помощта на подкастинг няма да е невъзможно да се постигне всичко по-горе.

Можете да имате свой собствен подкаст и да го стартирате сега.

Какво ще ти трябва

• Микрофон

В компютъра ви е необходим микрофон, за да можете да запишете шоуто си. Можете да си купите подходящ микрофон във всеки електронен консуматив или магазин за компютри близо до вашето място.

• Програма за редактиране на глас

Тази воля ви позволява да записвате и редактирате собствено шоу. В Интернет има и безплатни програми за редактиране на глас. Те са вълновата лента и дързостта.

• Качете шоуто на уебсайт или доставчик на хостинг услуги

След като приключите със записа на шоуто си, ще трябва да го качите в Интернет. Поставяте го в собствения си уебсайт или използвате по друг начин хостинг компания.

Както можете да забележите, подкастирането е толкова просто и несложно за начало. Не забравяйте, че сте само в началото на този нов етап, който ще удари света със сигурност в бъдеще.

Започнете подкастинг, за да разберете дали е и за вас. Направете началната стъпка и забележете как ще ви хареса.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta