Трябва ли да правя Facebook Live?

Т

Създаването на лоялна база от фенове във Facebook е задължително за всеки, който пазарува онлайн. С повече от два милиарда уникални потребители на месец, Facebook е социалната мрежа номер едно за всички, с изключение на най-младата демографска група, 18- до 24-годишните, често наричани от търговците като “поколение Z”. Но дори 49% от поколението Z използват Facebook.

Защо Facebook Live?

Facebook натиска видеото повече от всякога, създавайки себе си в пряка конкуренция с YouTube. Но какво, ако предложите видео на живо и никой не дойде? Е, можете да запишете и запазите видеоклипа, така че тези, които са го пропуснали, да могат да го гледат по всяко време. Но е много по-вълнуващо да има фенове, които присъстват и взаимодействат с вас.

Създайте страхотно съдържание

Цялото ви съдържание трябва да се основава на нуждите на вашата целева аудитория. Всички видеоклипове на живо, които планирате, трябва да са на теми, които ги интересуват.

Предложете да отговорите на въпроси

Кажете на публиката, че първо ще изнесете презентацията си и след това ще отговорите на въпросите им в края. Това насърчава ангажираността със съдържанието и помага на феновете да усетят, че те “познават” и че си истински човек.

Планирайте редовни видеоклипове

Не опитвайте само веднъж и никога повече. Създайте редакционен календар със седмично видео и планирани теми. Феновете могат да се присъединят на живо или да разгледат записа, когато приключи. Ако видеоклипът не се получи добре, можете да го изтриете или да го запишете повторно, за да подобрите качеството на презентацията или техническите аспекти.

Направете вашите видеоклипове визуално интересни

Започнете с поразително изображение, свързано с вашия разговор. Облечете се хубаво в нещо весело, но не силно декорирано. Понякога се движете. Помислете за използване на фон като бяла дъска или статив с подложка с бележки върху него. Обърнете внимание на осветлението.

Снимайте висококачествено видео и звук

Проверете качеството на осветлението и звука. Инвестирайте в микрофон с добро качество за носене. Говори ясно. Всички ваши точки по темата, по която сте избрали да говорите, трябва да бъдат чути лесно. Вероятно ще изнервите, но се опитайте да не бързате.

Бъди себе си

В социалните медии хората следват хора в тяхната ниша, които харесват и чувстват, че познават и които са съобразени с техните интереси и ценности. Представете се накратко и неформално. Бъдете себе си и кажете истината за това кой сте и защо работите в бизнеса.

Въведете темата

Посочете за какво ще говорите и защо е важно. Кажете им, че ще обсъждате пет основни точки. Също така им кажете, че първо ще дадете информацията и след това те могат да задават въпроси в раздела за коментари в края. Това ще гарантира, че няма да се разсейвате, докато говорите, и няма да пропуснете важни въпроси, които идват.

Опитайте различни формати

Отидете соло за няколко видеоклипа, след това поканете гост-лектор, който да ви помогне, или интервюирайте някой, който има отношение към вашата ниша. Това ще запази феновете ви нетърпеливи да видят какво следвате.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta