4 ting du bør vurdere når du holder annen fisk med kjæledyret kreps

4

Hvis du skal ha en kjæledyrkreps, er det et par ting du kanskje bør vurdere. Etter å ha hatt kreps i nesten tre år, har jeg lært flere viktige ting om stell av kreps.

Tankstørrelsen betyr noe

For det første vil tankstørrelsen være ganske viktig hvis du planlegger å ha en kreps og annen fisk. For det første er kreps veldig skitne skapninger. En kreps kan skitne til en tank ganske raskt av avfallet den produserer. Av denne grunn vil jeg foreslå minst en tjue gallon tank. Personlig har jeg vært i stand til å holde min egen kreps i en ti gallon tank. Dette krevde imidlertid hyppigere vannskift for å holde tanken frisk og ren.

Dessuten vil en større tank gi mer plass til krepsene og andre fisker. Dette er bra siden kreps er veldig territorielle skapninger.

Typer tankkamerater

Kreps er aggressive skapninger. De er altetere som ikke elsker noe mer enn å få klørne på noe og spise det. De har ingen problemer med å spise andre fisken i tanken din, plantene og til og med andre kreps, hvis du har dem.

Så hvis du planlegger å ha andre fisker i akvariet sammen med kjæledyrkrepsen din, skaff deg fisk som også er aggressiv. Fisk som svømmer nær toppen av tanken og som er raske fungerer også utmerket.

For øyeblikket har jeg øksefisk og en rød halehai i tanken min på tjue gallon sammen med kjæledyret blå kreps. Rødhalehaien har faktisk levd med kjæledyrkrepsen min i omtrent to år. Det har fungert veldig bra fordi han også er aggressiv, svømmer nær toppen av tanken og er en rask svømmer. Dette betyr ikke at krepsene mine ikke prøver å snappe ham opp av og til, det gjør han.

Husk at fisk som er treg og svømmer nær bunnen av akvariet, hvor kreps holder til, er svært sannsynlig å bli spist. Jeg har mistet noen fisk tidlig fordi det var saktesvømmende fisk.

Fôring

Min erfaring har vært at hvis jeg holder krepsene mine godt matet, er de ikke alltid like aggressive. Jo mer sulten en kreps er, jo mer sannsynlig er det å prøve å jakte og fange den andre fisken din. Så hold krepsene dine matet, men selvfølgelig ikke overfôr ham.

Få et gjemmested

Krepsen din trenger et gjemmested. Igjen, kreps er territorielle og liker å ha et sted å grave. Dette er spesielt sant og viktig når kjæledyrkrepsen molter. For når en kreps smelter, blir han også et mål for andre skapninger i tanken, siden han er svak. Skjul er billige og kan kjøpes i enhver dyrebutikk. Eller du kan ganske enkelt lage dem av PVC-rør.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta