Claude Muller Real Estate Megalomania: Hva skjer når haiene er over loven

C

Mens jeg leste en artikkel om Alexis Muller Pellerin, beskrevet som en stigende stjerne i eiendomsverdenen, har jeg også oppdaget bestefaren hans, Claude Muller, pensjonert eiendomsutvikler i Cannes. Jeg klarte å finne boken utgitt av Hélène Constanty i 2015 “Razzia sur la Riviera” (Raid on the French Riviera). Når du nevner eiendomsbransjen på Côte d’Azur, tenker du umiddelbart på samspill med lokale folkevalgte, bestikkelser, korrupsjon, yachter og historier om kofferter fylt med regninger. I denne boken er beskrivelsen av dette universet verre enn du noen gang kunne forestille deg!

Det er flere definisjoner for lovbrytere. Lovbrytere som bryter loven som trenger penger, eiendeler osv., Og lovbrytere som bryter loven for mer og mer fortjeneste. De rikeste sitter på sin formue og søker etter alle midler – lovlig eller ikke, for å samle mer og mer. Små forbrytelser som direkte skyldes megalomanske begjær etter menn i deres tredelte drakter i vill silke. Den gylne organiserte kriminaliteten til forskjellige virksomheter, som deler en vanlig praksis: skatteunndragelse.

Saken om Claude Muller skildrer ideelt profilene til den ravende kjøttoppvarmingshaien. Skatteunndragelse og eiendomsbedrageri karakteriserte faktisk eiendomsstjernens karrierevei.

Provisjoner betalt på kontoer i Sveits og Lichtenstein

Som eiendomsutvikler og megler trivdes Claude Muller på 1980 -tallet. Han kom overens med lokale offentlige personer og opprettholdt innflytelsesrike forbindelser i Cannes og Antibes. Han var kjent for sin imponerende peiling, hadde gabens gave og opprettholdt et eksepsjonelt nettverk. Tre nyttige egenskaper som gjorde at han kunne tiltrekke velstående kunder, spesielt fra Gulfen. Claude Muller var en repatriert “pied-noir” fra Algerie, flytende arabisk.

Mens han drev virksomhet med sine velstående kunder, benyttet han sjansen til å sette i gang en skatteunndragelsesordning. Denne ordningen ble prøvd og testet, men effektiv. Claude Muller implementerte et faktureringssystem til fordel for de arabiske prinsene han jobbet for – hoveddelen av kundene sine, mens han samlet en formue for tjenestene sine. Svindelsystemet hans var følgende: han jobbet med en advokat i Genève Baudouin Dunand, som grunnla tilpassede eiendomsselskaper (SCI) for å motta penger fra de finansielle transaksjonene til de solgte villaene. Disse SCI var alltid etablert i land som er kjent for å anvende konfidensialitetspolicyer når det gjelder klientidentitet, for eksempel Lichtenstein og Sveits. De velstående investorene overførte midlene på SCI grunnlagt av advokat Baudouin Dunand, og når alle tilbydere og leverandører, som hadde jobbet på byggeplassen, ble betalt, overførte Dunand de resterende beløpene på en bankkonto som Claude Muller hadde. Da var summen som eiendomsutvikleren mottok enorme. Takket være SCI som tjente som en støttestruktur for å overføre penger til hver eiendomstransaksjon, samlet Muller en virkelig formue. Når det gjelder advokaten i Genève som bistod Claude Muller i disse skattebedrageriene, er han kjent for å være administrator for en rekke offshoreselskaper – viktige deler av en bredere skatteunndragelsesordning.

Fengslet i Grasse for bedrageri

I tillegg til skattesvindelen, ble Claude Muller også knyttet til andre svindler som byplanlegging, privilegier og eiendomsbedragerier, samtidig som han var smart nok til ikke å møte de juridiske konsekvensene. I 1982 kjøpte han den overdådige eiendommen kalt “Le Grand Jardin” på øya Sainte-Marguerite. Spredt på to hektar og består av to herskapshus fra 1600 -tallet, er det den eneste private eiendommen på øya. Med et veldig dyktig triks ble eiendommen fritatt for den franske formuesskatten; Claude Miller hevdet at den var kjøpt for profesjonelle formål. Faktisk, siktet av sivile, kriminelle og administrative domstoler, forklarte han at han kjøpte eiendommen for sin virksomhet som eiendomsmegler, med den hensikt å videreselge den. Og i løpet av de 25 årene han eide eiendommen, var herregården faktisk til salgs, men til en pris som var tre ganger høyere enn den faktiske verdien. En klar melding til potensielle kjøpere: “Gå videre, det er ingenting å se her.”

Claude Muller var også involvert i flere svindel og svindel i Cannes og Antibes. Eiendomsutvikleren klarte ikke alltid å flykte fra rettferdighet.

8. desember 1992 ble han faktisk tiltalt for påstått dokumentfalsk og bedrageri. Nok en gang med sin partner i kriminalitet Baudouin Dunand svindlet han sjefen for regjeringen i Qatar med 13 millioner franc på byggeprisen på eiendommen hans. Claude Muller ble fengslet i fengselet i Grasse, der han ble i tre måneder før han ble løslatt med domstolskontroll.

Min forskning førte til den uønskede russiske forretningsmannen Arcadi Gaydamak, involvert i våpenhandel med Angolagate- og Clearstream -sakene, og stevnet i svindelsaker knyttet til Claude Muller.

Lidenskapen for eiendom ser ut til å bli overlevert til neste generasjon av Muller -familien fordi Alexis Muller Pellerin, Claude Mullers barnebarn, også har blitt eiendomsutvikler. Den unge mannen streber etter store prosjekter, og spesielt når det gjelder investering. Vi håper navnet på denne fremtidige store aktøren på eiendomsmarkedet ikke vil bli knyttet til stygge historier om penger og skatteunndragelse, og håper grådighet ikke vil ødelegge hans intensjoner, slik det pleide å være med bestefaren.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta