Den dødelige hemmeligheten som lurer i de tidlige Toyota -bobilene

D

For de fleste ser en Toyota -bobil bygget på 1980 -tallet ut som et søtt og sjarmerende fritidskjøretøy. Og for det meste er dette akkurat det de er. Men det var en dødelig feil innebygd i disse bobilene tidlig på 1980 -tallet som forårsaket hjertesorg og katastrofe for hundrevis av mennesker.

Ettersom bobilstørrelsen ble utvidet over 18 fot, var det originale Toyota -pickup -chassiset som bare ble vurdert til 1/2 tonn kapasitet, rett og slett ikke opp til jobben. Spesielt begynte bakakselen å mislykkes. Da dette skjedde, skjedde det dårlige ting med gode mennesker.

Helt tomme, disse små bobiler har en marginal bæreevne for mennesker og eiendeler. Dette betydde at den typiske bobilen forlot oppkjørselen i sannsynligvis en overbelastet tilstand. Dette var normalt ikke et problem fordi campingvognens ytelse forsikret at lave hastigheter ville opprettholdes på turen. Den firesylindrede motoren på hundre hestekrefter ville ikke flytte tre tuner av huset i et veldig raskt tempo.

Ettersom størrelsen på bobilen økte, var det ikke lenge før bakakslene begynte å mislykkes. Bobilprodusentene kompenserte ved å legge til et annet sett med hjul på akselen. Dette skapte et dobbelt sett med dekk på hver side. Dette løste imidlertid ikke problemet. Problemet ligger i det faktum at lagrene og selve akselen ikke var tung nok til å bære lasten.

Overdreven belastning førte til at lagrene overopphetet, sviktet og deretter gikk i oppløsning med katastrofale konsekvenser. Ofre for dette problemet rapporterte at hjulene faktisk ville forlate lastebilen. Dette var et så alvorlig problem at den nasjonale motorveisikkerhetsadministrasjonen ble involvert og sendte ut tilbakekalling av visse Toyota bobilmodeller.

Det var ingen måte å forutsi når akselen ville svikte. Noen enheter mislyktes nesten umiddelbart, noen enheter gikk tusenvis og tusenvis av miles, og noen enheter har ikke sviktet ennå. En hvilken som helst Toyota bobil uten den kraftige akselen bør imidlertid betraktes som et mistenkt kjøretøy.

Det er en enkel måte å fortelle om din Toyota RV har en sikker aksel. Først av alt ble alle modellene av Toyota RV bygget etter 1987 bygget med den oppgraderte sikre akselen. Alle modeller av Toyota bobil bygget i 1984 og tidligere må ha den oppgraderte akselen på grunn av sikkerhetskallingen. I 1985 og 1986 ble noen modeller bygget med den oppgraderte sikre akselen, og noen ikke. Så det er opp til deg å være forsiktig når du inspiserer akselen på en Toyota bobil du vurderer å kjøpe.

En enkel inspeksjon av selve akselen vil fortelle deg om den er trygg eller må byttes ut. Den sikre akselen vil ha seks slepemuttere, de usikre akslene ble bygget med fem slepemuttere. Den sikre akselen vil også ha et utstående senternav som har en ring med muttere rundt ytterkanten.

Hvis akslene på Toyota -bobilen du vurderer bare har fem slepemuttere og senteret ikke stikker ut og har en ring med bolter på senternavet, må du fortsette å lete etter en annen bobil å kjøpe.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta