Dolphin Legend – The Rainbow Bridge

D

Det er like mange historier, sagn og historier rundt delfiner som det er om andre dyr. Hvorfor det? Jeg føler det er fordi delfiner ser ut til å være like nysgjerrige på oss som vi er på dem. Jeg tror at hvis vi endelig noen gang knekker koden deres og faktisk lærer å kommunisere med delfiner, vil vi høre mange historier og sagn om de rare skapningene som lever på land og tar på oss morsomme finner og gjeller, slik at vi kan svømme sammen side dem. Men frem til den tid må vi være fornøyd med historiene våre om delfiner.

En av mine favoritthistorier kommer fra Chumash -folket på øya Santa Cruz utenfor kostnaden for California. Legenden sier at de ble skapt da jordens gudinne plantet frø for å heve dem. Mannen hennes, Sky Snake, kunne spytte lyn, og han bestemte seg for å gi Chumash -folket ildgaven ved å spytte lyn ned på øya.

De var veldig glade, for nå kunne de holde seg varme og lage maten. Faktisk ble det så lett å leve at befolkningen vokste og fortsatte å vokse. Men snart ble øya veldig overfylt og jordgudinnen begynte å legge merke til støyen. Det ble så uharmonisk at hun ikke kunne sove, og hun bestemte seg for at de måtte flytte til fastlandet over 30 kilometer unna.

Alle spurte henne hvordan de skulle komme seg til fastlandet. Etter å ha tenkt seg godt om bestemte hun seg for å lage en bro av en regnbue. Det ville strekke seg fra det høyeste punktet på øya helt til fjellene i den store vidden.

Folket var bekymret og redd, men jordgudinnen forsikret dem om at de ville klare seg. Hun ba dem gå til den andre siden og befolke verden. Så de klatret til toppen av regnbuen på øya deres og begynte på tvers. Mange av dem klarte det trygt, men andre ble svimmel av å være så høye. De så ned på havet så langt under dem og ble redde. Så kom det en tåke og forvirret dem mer. Mens de fleste gikk over broen uten problemer, falt disse andre av og de falt langt og langt ned i havet. Jordgudinnen så dette og følte seg veldig dårlig fordi broen hadde vært hennes idé og hun hadde forsikret om at alle ville klare seg.

Hun ville vise dem at de ikke hadde gjort en feil ved å stole på henne, så hun forvandlet alt som falt til delfiner. Så selv i dag sier Chumash -folket at delfiner er brødrene deres som falt av regnbuebroen. Noen sier til og med at de var de heldige.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta