Er dette det beste delfinbildet som noen gang er tatt?

E

Er dette det beste delfinbildet som noen gang er tatt? Vi garanterer at det er et ekte bilde uten digital forsterkning eller tillegg av delfiner … slik var det! Skuddet ble tatt 16:16 28. juni 2002, (takk og lov for digitale kameraer, de lagrer all slags informasjon!) På et Nikon D1X -kamera med et Nikkor 500mm f8 speilobjektiv.
Det en gang-i-livet-fotografiet av 17 delfiner som muskler inn på menneskene under en profesjonell surfekonkurranse ble tatt av John Pauling, en sørafrikansk surfefotograf … han har surfet siden 1965, og har jobbet som profesjonell fotograf siden 1973 (hele hans voksne karriere). Det er utgitt av oss på Artists Harbour som et fotografi på glanset papir og som en plakat på matt kunstpapir.

Dette er hva John sier om hvordan han var heldig og tok det beste surfeskuddet i karrieren:

“Den ble tatt på et velkjent surfested like sør for Durban kalt Cave Rock under en surfekonkurranse kalt Rip Curl Tube Masters. Det er en årlig begivenhet som holdes der på grunn av de store hule bølgene som kommer gjennom på den tiden av året.

Jeg har vært profesjonell fotograf hele mitt yrkesaktive liv fra 1973, og har drevet med surfing siden 1965, så jeg har lært en hel haug av de sanne “surferne”!
På denne tiden av året (mai til juli) tar surfingen seg alltid på grunn av værforholdene (vår vinter) og langs Natalskysten har vi en unik situasjon med enorme stimer av sardiner som vandrer opp langs kysten mot Mosambik. Selvfølgelig følger større fisk sardinene, viltfisk følger fiskene, og deretter følger haier og delfiner viltfisken, den gamle hvem-spiser-hvem-historien.

Det er ganske vanlig å ha delfiner i bølgene mens du surfer, ganske irriterende til tider kommer de opp ved siden av deg mens du er på bølgen!

Denne dagen så jeg poden cruisere i baklinjen bak surferne og visste av erfaring at en eller to av dem på et tidspunkt ville bryte av og bli med gutta i surfen.
Så jeg ventet noe fra dem, men ingenting som det de presenterte meg for!
Jeg har skutt surfe -bilder i over 30 år rundt i Sør -Afrika, men vurderer dette som det beste jeg noen gang har vært så heldig å få! “

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta