Etterlater tepperenseren din haitenner i teppet?

E

Jeg skal virkelig prøve å holde dette kort, siden virkningen i verden med alle de vanvittige tingene som skjer ikke vil være særlig stor. Imidlertid har jeg med økende fascinasjon og bekymring oppdaget at flere og flere tepperensere forlater “haitann” -mønstre i teppet de rengjør (som et backgammon -brett). Det er ingen sertifiserte rengjøringsklasser noen steder som lærer dette, og faktisk lærer mot det. Jeg tilbrakte omtrent 2 timer på noen tepperenserens fora og ble overrasket over de høye følelsene som kjørte på hver side av dette problemet!

Så enkelt sagt, når jeg rengjør teppet, eventuelle stavmerker, virvler fra rotasjonsmaskinen vår, blir fotavtrykk børstet/preparert på slutten for å prøve å få teppet til å se så nært nytt ut som mulig. Når jeg begynner å trene en ny rengjøringsmiddel, vil han/hun alltid kjøre staven på en måte som vil etterlate “haitenner”. Jeg vil da lære dem at de skal kjøre staven rett frem og deretter rett tilbake, jogge staven over noen få centimeter, og deretter gjenta. Etter å ha rengjort en seksjon, vil de gjenta det de nettopp gjorde, men uten å løpe vann for de tørre slagene. Det er det. Enkel. Hvorfor? Vel, glad du spurte.

1) Dette gjelder en konsekvent mengde rengjøring og tørking for alle deler av teppet. Når du vinkler slagene i stedet (som kan forårsake “haitenner”) på enten rengjørings- og/eller tørkeslag, blir forskjellige deler av teppet behandlet inkonsekvent. Den eneste inkonsekvensen jeg med vilje vil forårsake er mellom rengjøring av et lett skittent område (for eksempel under en sofa) sammenlignet med et hovedtrafikkområde, men det gjøres bare ved å variere hvor langt over staven som er “jogget” over på slutten av hvert slag frem og tilbake (som forresten kalles “j” -slaget).

2) Etter å ha rengjort en seksjon, hvis det fortsatt er et område som trenger mer rengjøring for å være så rent som mulig, vil dette være lett synlig hvis staven ble brukt riktig. Når du forlater haitenner i teppet, er det imidlertid veldig vanskelig å se om trafikkområder/flekker faktisk blir rengjort så godt som mulig, siden omvendt skygge gjemmer omtrent alt (det kan være lurt å lese dette avsnittet igjen …) .

Noen rengjøringsmidler vil rengjøre den riktige måten jeg nettopp beskrev, men deretter vil de med vilje stelle/pusse teppet for å forlate haitennene. Nå går vi ned til personlige preferanser. Tingen du må huske på er at merker som haitennene som er igjen i teppet når den tørker, ikke kommer noen steder snart. De kan være synlige i flere uker eller måneder. Hvis det er kult med huseieren, så er det flott. Hvis de IKKE er kule med det, er det renere som pleier det jevnt. Igjen, ganske enkelt. Noen mennesker (og du kan være en av dem), eiendomseiere, osv. Føler at merkene gir teppet et “nettopp rengjort” utseende og vil ha dem der inne. I noen kretser har dette utviklet seg til der kunden vil lure på om teppet ble rengjort om det ikke er merker !! Wow, hva skjer med verden? (Beklager dramaet). Uansett, vær trygg på at et stort flertall tepperensere fortsatt rengjør på riktig måte, og hvis du har en spesiell bekymring for dette emnet, kan du bare spørre dem på telefon når du planlegger eller når de dukker opp for å rengjøre. Tross alt er rent teppe med merker eller ingen merker bedre enn skittent teppe. Ha en flott dag!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta