Får delfiner i Marine Park fangenskap Stockholms syndrom?

F

Det har blitt forsket mye på Stockholms syndrom, og det er her en fange eller gissel blir avhengige av fangene for å overleve, og til slutt blir følelsesmessig og psykologisk til en alliert. Skjer dette med andre dyr med høyere intellekt? Skjer det med sjimpanser, delfiner, elefanter og rovdyr i dyreparker, som alle har større hjerner? Skjer det med reptiler og mindre pattedyr? Hva med insekter, fugler, fisk, pungdyr? Det er et interessant spørsmål, ikke sant? Ok, så la oss snakke om dette for andre gang?

Spesielt får delfiner i fangenskap av marine parker Stockholms syndrom? Hvis en delfin blir plukket ut av vannet og satt i fangenskap i en marinepark mot deres vilje, er det en ganske forferdelig ting å gjøre mot et dyr med overlegent intellekt, men likevel gjør vi det. Blir disse delfinene på et tidspunkt mer alliert med mennesker enn andre delfiner? Vil de heller henge med menneskene enn å gå tilbake i naturen? Hva med husdyr; hva med våre kjæledyr som våre hunder og katter? Det ser ut til at det er tilfellet med disse dyrene, selvfølgelig er det alt de vet, de fleste har blitt avlet i fangenskap, og de vet ingen forskjell.

Hva med en ensom ulv, som er avhengig av at noen som eier en hytte for å mate den nå og igjen, til slutt hver dag, og stadig kommer tilbake? Hva skjer en dag når mennesket fanger det og setter det i et bur, men fortsatt mater det? Vi vet at dette skjer med noen av de smartere fuglene, der de blir satt i et bur og matet, og til slutt vil de ikke gå ut av buret lenger, de vil bli der, forbli allierte med menneskene der de kan være trygg, matet og ikke ha noe å bekymre seg for. De blir avhengige av fangerne. Hvor mye ligner dette på Stockholm syndrom, og hvor mange av komponentene gjelder direkte?

Nei, ikke alle gjelder her for disse scenariene, men mange av dem gjør det, og hva går gjennom tankene til disse dyrene, tenker de det samme som kanskje et kidnappet offer, eller noen satt i fengsel? Skjer et slikt psykologisk fenomen bare pattedyr som tenker på høyere nivå? Av en eller annen grunn tviler jeg på det, men svaret er at vi aldri kan vite før vi kan kommunisere med disse dyrene i deres kommunikasjonsmetode. Likevel er det et interessant spørsmål, og det ville være av verdi å legge dem på sofaen og spørre dem hva de tenker og “hvordan får du det til å føle deg?” Vennligst vurder alt dette og tenk på det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta