Fersk fisk i Barbados – Spis karibisk stil

F

En av de mer fremtredende egenskapene ved å leve på øya er overflod av fersk sjømat. Barbados er hjemmet til den flygende fisken, men det er også et bredt spekter av fisk fanget innen ti mil fra kysten: Dolphin, Wahoo, Yellow Fin Tuna, Albacore (hvit tunfisk), Sverdfisk, Marlin, Barracuda, Seilfisk eller Billfish, Kingfish , Bonita eller Skipjack, Shark og Red Snapper for bare å nevne noen.

Det må bemerkes for de som er opptatt av slike saker at delfinsorten som finnes i Barbados ikke er av flaskefulle SeaWorld-prøve: Det er den flerfargede, sløv nesede delfinen kjent som Dorado eller Mahi Mahi. Og mens White Marlin er en beskyttet gamefish i USA, er det ingen slike forskrifter i Karibia.

På samme måte er ikke Baraccuda en anerkjent matfisk i Nord -Amerika på grunn av en giftig impregnering kalt Ciguatera som finnes hos noen arter. Barracuda i vannet rundt Barbados er fri for denne forurensningen. Og ja, de flygende fiskene flyr, og driver seg ut av vannet i hastigheter på opptil 50 km / t og spreder deretter ryggfenene for å danne vinger, “flyr” på avstander over 100 meter.

Det er mange fiskeselgere og fiskere i Barbados. De største fiskemarkedene ligger i Bridgetown nær cruiseskiphavnen og i Oistins på sørkysten. Flere mindre fiskemarkeder ligger langs både sør- og vestkysten. Vår personlige favoritt er Weston fiskemarked i St. James som er hjemmet til Smokey, fiskehandler til stjernene!

Sir Cliff Richard (som eier en elegant villa på Sugar Hill) ankom en gang Weston Fish Market med et TV -mannskap på slep for å filme Smokey på jobb for sending til millioner av seere i Storbritannia. Smokeys klienter er hvem som er hvem av underholdnings- og forretningsverdenen. Det er fascinerende å se Smokey ekspert filere en delfin som veier oppover 20 kg i løpet av minutter med sin knivskarpe machete. Hvis linjen på Smokey’s er for lang, kan du gå ved siden av John Moore’s Bar for en “onesie” der statsministeren, Owen Arthur, er kjent for å holde et og annet “kabinettmøte”.

Ti pund gul finfisk vil koste $ 60,00 eller $ 30,00 US. Andre fiskesorter har lignende pr. Pund prising. Flying Fish, som selges i flere av nabobodene av en gruppe flotte damer, koster 12,00 dollar (10,00 dollar) for 10 “klare bein” eller filetlaging. Angi om du vil at Smokey skal “steke fisken” eller la den være helt med bare skinn og bein fjernet. Han vil også inkludere fiskehodet, hakket i små biter, med mindre han blir instruert om noe annet. Fish Head suppe, eller fiskefond, er deilig — ta med hjem et fiskehode og prøv!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta