Fiji-aktiviteter – ting å gjøre på Fiji

F

En av de største trekkplastrene med en ferie i Fiji er selve det fantastiske Sør-Stillehavet. Øyenes uberørte korallrev tilbyr noen av de beste dykkestedene i verden. Må-se dykkesteder i Fiji inkluderer Rainbow Reef utenfor kysten Tavueni Island; Den store hvite mur utenfor Fijis fastland, Viti Levu; og Great Astrolabe Reef på den nordøstlige siden av Kadavu. Scuba Bula Diving Centre tilbyr 22 forskjellige typer dykk, og gir ferierende en mulighet til å utforske det frodige marinelivet og det krystallklare vannet i Sør-Stillehavet på en rekke forskjellige måter. De som leter etter en enda mer uvanlig dykkeopplevelse vil finne det de leter etter på Aqua-Trek Shark Encounter, en unik adrenalinpumpende dykkemulighet som bringer dykkere i umiddelbar nærhet med åtte haiarter og nesten 300 fiskearter ( dykkets dødsforaktende natur dempes av trøstende akkompagnement av sertifiserte haieksperter).

Øyene tilbyr også gode muligheter for snorkling, seiling, båtliv, kajakkpadling og surfing. Besøkende kan ta et av de berømte dagscruisene utenfor Nadi (hvor Fijis internasjonale flyplass ligger) som Beachcomber Day Cruise og Castaway Island-cruise og oppleve mange av disse vannaktivitetene i en fei. Lomgali Resort eller Takalana Resort tilbyr til og med gjestene en sjanse til å svømme i sjøen sammen med delfiner! Whitewater rafting opp den majestetiske 60 kilometer lange Navua-elven i East Viti Levu er et annet alternativ for et vannfylt eventyr; denne ekskursjonen varer en hel dag og tar sperrer gjennom fantastiske kløfter og forbi majestetiske fosser.

Både Mamuanca-øyene og Yasawas-øyene, to sett med tett grupperte øyer, er populære reisemål for de som ønsker å gå på “øyhopping”, en annen populær aktivitet blant reisende i Fiji. Besøkende kan gjøre dette offisielt ved å melde seg på en dagstur eller kan utforske øyene selv ved å se på private båter som ferger passasjerer fra øy til øy.

Fijiøyene, som de fleste øyene i det sørlige Stillehavet, er dannet av vulkansk aktivitet, og selv om disse vulkanene sluttet å bryte ut for tusenvis av år siden, har de krydret det fijianske landskapet med høye, robuste fjell som er perfekte for terrengsykling og fotturer. Besøkende kan leie terrengsykler og alt nødvendig utstyr fra Stinger Bicycles i Nadi, Viti Levu. Colo-I-Suva Forest Park i hovedstaden Suva er et must for fuglekikkere og de som ønsker å oppleve turstier i en subtropisk regnskog.

For de som er mindre tilbøyelige til utendørs eventyraktiviteter, tilbyr Suva også endeløse landemerker og besøkverdige steder, i tillegg til et pulserende natteliv. En spasertur gjennom det kommunale markedet i Suva er avgjørende for loppemarkedsfans, og en omvisning i regjeringsbygningene etter tradisjonelle fijianske hytter som er et must for arkitekturinteresserte. Og hvilken fijiansk ferie ville vært komplett uten en liten slukking av den deilige lokale maten på øyene? Fijis multietniske mat kiler og forvirrer smaksløkene med sin unike blanding av polynesisk, kinesisk, indisk og europeisk påvirkning. I Suva kan besøkende prøve Tiko’s Floating Restaurant for utmerket sjømat, eller Old Mill Cottage (et nydelig hjem fra 1800-tallet omgjort til en restaurant) for solid, hjemmelaget mat, eller Maya Dhaba for deilig indisk mat.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta