Great White Shark Cage Construction

G

Å drive en trygg og vellykket haidykkekspedisjon er en utfordring uansett hvordan du ser på det. Profesjonelle burdykkeroperasjoner får prosessen til å se enkel ut, men i virkeligheten gir de utallige oppgavene som er involvert i å bringe en gruppe dykkere til et fjerntliggende sted som Guadalupe Island for å dykke med Great White Sharks en betydelig logistisk bragd. En detalj av stor betydning som ofte ikke er diskutert, er burkonstruksjon. Great White Shark -bur er arbeidshestene i bransjen, ettersom de tilbringer mest tid i vannet på frontlinjene. Kombiner det med det faktum at burene er der den gjennomsnittlige haidykkeren tilbringer mesteparten av sin tid, og behovet for sikkerhet, pålitelighet og komfort blir tydelig.

Sikkerhet, av åpenbare grunner, er i forkant av hai -burdesign – det tar bare et raskt YouTube -søk for å se resultatene av dårlig konstruerte merder og hvordan de klarer seg når en hai kommer i kontakt med dem. Selvfølgelig er en hai som interagerer med et bur uønsket, men alle bur bør konstrueres med den muligheten i tankene. I haidykkindustrien er burdesign unik. Enkelte operatører foretrekker visse egenskaper eller funksjoner, og ofte kan båten eller dykkestedet spille en rolle i utformingen. Utover personlig preferanse er det imidlertid noen få anerkjente designfunksjoner som ligger i bransjens beste bur.

Først og mest fremtredende er kompetent sveising. Bur som er bygd med muttere og bolter er dårligere av flere grunner, hvorav noen er ganske åpenbare. Rustfrie fester på aluminiumsbur forårsaker korrosjon som ofte resulterer i et kompromittert bur, festemidler eller begge deler. I tillegg må muttere og bolter kontinuerlig overvåkes for å sikre at havets påvirkning ikke har løsnet dem. For å overvinne disse manglene er de fleste haidykkerdyr av kommersiell klasse sveiset. Selv om det er flere alternativer når det gjelder sveiseteknikker, er TIG (eller Tungsten inert gass) å foretrekke. Renere sveiser, bedre penetrasjon og lettere tilgang til hver søm gjør TIG -sveising den sikreste når det gjelder de store hvite hai -burene.

Den andre viktige komponenten for riktig hai -konstruksjon er opplevelsen for sluttbrukeren. Å stå på tærne eller bøye seg over lange strekninger under vann kan forringe opplevelsen din og ha effekt på bilder og videoer. Mest Store hvithai -bur har tilpassede visningsporter for enkel bruk når det gjelder undervannskameraer som ofte inneholder strober.

Før du tar en avgjørelse på din haidykkeferie for livet, må du undersøke buroppsettet – det er der du vil tilbringe mesteparten av tiden din! Profesjonelle operatører kan snakke kunnskapsrik om utstyret sitt og er din beste ressurs.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta