Hval- og delfinsafari på Sri Lanka

H

Hvis hvalsafari er den neste store tingen på listen din, kan det være lurt å besøke Sri Lanka. De fleste er ikke klar over det faktum at Sri Lanka kan være et flott reisemål for de som er interessert i å ha nærkontakt med delfiner og hvaler.

Ved å grave dypere i detaljene, vil du oppdage at Sri Lanka faktisk er et av de største habitatene for hval i hele verden. Denne spesielle aktiviteten blir raskt populær på den nordvestlige og sørlige kysten av Sri Lanka. Men hvis du planlegger et besøk til denne delen av verden for hvalsafari, bør du ha en klar ide om de beste hvalsafariene.

Hvis du besøker Sri Lanka fra desember til april, bør du dra til Dondra Point sør for observasjoner. Det interessante er at hvis du kommer i løpet av disse månedene, er sjansen stor for at du vil kunne se både spermhvaler og blåhvaler. Det er lett å leie trålerbåter til og ordne en tur utenfor Dondra Point, hvor du kan få et glimt av både hval og delfiner.

Noen andre flotte hotspots er rundt sørlige strender som Mirissa og Hikkaduwa. Mirissa er alltid et passende alternativ for hvalsafari. Ligger nær Hikkaduwa -stranden, er det et perfekt feriemål kjent for sin naturlige skjønnhet og pulserende natteliv og fester. Her kan du velge hvalsafari for et nært møte med blåhvaler, knølhvaler eller til og med spermhvaler som kan være så lange som 60 fot.

Her er det avgjørende å nevne at hvis du er mer interessert i å se delfiner, er Kalpitiya stedet å besøke. Den beste tiden å se delfiner er fra november til mars. I løpet av disse månedene kan du oppleve hele 1500 delfiner som seiler rett ved siden av deg. Bare sørg for at du tar deg god tid og arrangerer en tur med de beste hvalsafari -turoperatørene i Sri Lanka, ettersom kvaliteten på en operatør vil påvirke typen opplevelse du har mens du ser hval og delfiner. I tillegg må du følge de beste fremgangsmåtene mens du velger hvalsafari på Sri Lanka. Sørg for at du ikke tvinger båtføreren din til å gå i nærheten av disse hvalene – de er ville dyr, så du må være forsiktig. Dessuten bør du aldri prøve å mate dem, da det kan sette deg og andre mennesker i fare.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta