Legge til Balahaien i fisketanken din

L

Balahaien, vitenskapelig navn Balantiocheilos Melanopterus, er egentlig ikke en egentlig hai, men ble navngitt som sådan på grunn av utseendet, som har sølvfarging og høye ryggfinner. De er et utmerket tillegg til et akvarium, delvis på grunn av deres milde temperament, så vel som deres skjønnhet og nåde. Disse energiske fiskene danner også nydelige skoler og er kompatible med flere forskjellige tankkamerater for å legge til et interessant utvalg i akvariet ditt.

Bala Sharks kan startes i et større akvarium på rundt 30 liter vann, og alltid med et sikkert deksel uten hull eller åpninger, da de pleier å være listige hoppere. Vanntemperaturen for Bala Shark kan være alt fra 71 og 83 grader Fahrenheit for at de skal trives og være sunne. PH -nivået bør også holdes rundt 7,0.

Et eksternt strømfiltreringssystem med omtrent en ¼ tomme grus vil også gi det riktige miljøet for Bala Shark, også kjent som Silver Shark eller Tri-Colored Shark. De bør også ha mange planter og steiner å gjemme seg blant, spesielt til de er kjent og komfortable med sine nye omgivelser.

Bala Shark’s diett består av frysetørkede blodormer, som virkelig er mygglarver, og også flytende, flakmat. Begge disse finnes i dyrebutikker eller der det noen gang selges fisk og akvarier. De liker også å spise levende svarte ormer og enten levende eller frosne saltlake reker. Bala Sharks er også kjent for å lage en tydelig klikkelyd, som kan være oppsiktsvekkende til du kjenner kilden.

Etter hvert kan en Balahai trenge et 75 gallon akvarium, eller muligens enda større, da de kan vokse ganske mye i løpet av levetiden, som kan være alt fra åtte til tolv år med riktig pleie. Det er viktig å gi riktig tankstørrelse god plass til den aktive Balaen for å svømme og vokse for at de skal nå full modenhet.

En unghai kan være rundt to centimeter lang og vokse til omtrent syv centimeter på bare noen få år. Balahaien kan bli så stor som 14 tommer lang, men gjennomsnittlig størrelse ser ut til å være rundt syv eller åtte tommer. Det er ingen måte å bestemme kjønnet på Bala, annet enn hvis du tilfeldigvis ser hunnene legge eggene sine blant grusen, da disse fiskene er “eggstrøere”. Hunnene har også en tendens til å være litt fyldigere i hekketiden enn sine mannlige kolleger.

Bala Sharks studerer fisk og vil klare seg best i grupper på minst fire til seks andre Balas. Noen av det marine livet som vil gjøre gode tankkamerater med Balas er Barbs, inkludert Tinfoil Barb, Gouramis, Danios, Rainbow Fish og noen få Spiny Eels. Selv mindre Guppies og Tetras ville være kompatible med Bala Shark på grunn av deres føyelige måte.

Selv om de vanligvis er lite vedlikeholdsvennlige og lette å ta vare på, har disse fiskene en tendens til å være utsatt for sykdom og sykdommer som ich eller shimmy, spesielt hvis de holdes under overfylte forhold. Å lære tegn på stress eller sykdom hos fisk og hvordan du skal behandle det, vil sørge for at du nyter Bala Sharks i årene som kommer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta