Musikkindustrihaier – Hvordan avdekke de skruppelløse mange i musikkbransjen

M

Det er massevis av mennesker der ute som hevder å være musikkmarkedsføringseksperter, musikkoffentlige eksperter og eksperter på sosiale medier. Jepp – Bokstavelig talt tusenvis på tusenvis. Når det gjelder markedsføring og publisering av musikken din, har du et stort utvalg av gode valg. IKKE SANT? Feil – mange valgmuligheter – ja, men hvor mange av dem er virkelig saltet verdt? Ikke mange!

Av en eller annen grunn er skrupelløse “musikk-vil-bier” bytt på musikere-jeg vet ikke hvorfor, kanskje de tror de er en lett myk berøring. Kanskje de ikke liker musikere eller enda verre – liker ikke musikk. (WOW) Mange av disse menneskene er eller var musikere selv, eller kanskje praktikanter et sted i musikkbransjen, eller elsker musikk. De tror dette gir dem rett til å utrope seg til en musikkmarkedsføringsekspert, eller enda verre, en musikkpublisator som tar mange års musikkbransjeerfaring og akkumulering av tusenvis av musikkmediekontakter, og videre annonsere det best mulige produktet eller tjenesten som vil akselerere musikkarrieren din.

Her er hva jeg har å si om det: Jeg har selv vært musiker – om enn for lenge siden, da var det fortsatt mange svindelartister i musikkbransjen. Jeg har opplevd den dype smerten ved å bli skrudd av skruppelløse mennesker som påstår å være min frelser i musikkbransjen. Internett og utjevningen av det uavhengige musikkfeltet har åpnet en stor mengde muligheter for disse haiene og svindelartistene til å jobbe sitt spill. Den eneste måten bandet mitt ble suksess på var ren flaks – vi fant de rette ærlige menneskene.

Her er en sjekkliste du seriøst bør vurdere når du velger din ultimate publicist eller markedsføringstjeneste:

Sjekk legitimasjonen deres – og følg denne sjekklisten

Har de en kredittverdig online tilstedeværelse?

Har de hundrevis av attester? Eller, som jeg liker å kalle dem TRUSTIMONIALS – Sjekk referansene deres!

Hvor mange “ÆRLIGE” års erfaring har de? Ver! Fy dette

Har de skrevet hundrevis av artikler om musikkmarkedsføring?

Tilhører de mange profilerte musikkindustriorganisasjoner?

Svarer den potensielle markedsføreren eller publisisten på alle spørsmålene dine

eller unngår de dem subtilt?

Vil de fortelle deg hvem og hvor de skal promotere musikken din med?

dvs. deres tilknytning til musikkmedier – eller forteller de deg å vente og se?

Har du sett påviste prøver av arbeidet deres?

Vil de gi deg det de lover på skrift?

Vurder før du tar et valg –

INTEGRITET – ÆRLIGHET – TRANSPARASJON

Bortsett fra å gjøre et godt arbeid som faktisk hjelper deg med karrieren din, er dette sannsynligvis de tre viktigste elementene du bør vurdere

Hvis noen eller alle de ovennevnte legitimasjonskontrollene ikke er i den positive kategorien —

PAS PÅ, DU KAN BLI SVINT

Siden jeg var så heldig å avdekke de riktige menneskene for prosjektet vårt, sa jeg ikke at det er umulig å gjøre det. Jeg sier bare at det er så utrolig viktig, spesielt i disse dager, å gjøre lekser og due diligence før du betaler ut dine hardt opptjente penger. De fleste indiemusikere har et rimelig budsjett, og hver krone betyr noe for dem. Ta deg tid til å eventuelt rådføre deg med en ærlig musikkindustriskonsulent. De fleste vil kunne kjenne igjen en svindel når de ser den.

Så til alle dere skrupelløse haier der ute som venter på å slenge ned på den neste intetanende musikeren, beklager at jeg skrev denne artikkelen – men du må bli avslørt. Derfor er jeg egentlig ikke lei meg. Det er mennesker som deg som gir musikkbransjen, ærlige publisister og musikkmarkedsførere et dårlig navn. Skam deg! Jeg elsker Indies og alle musikere og artister, og det er vondt å se dem utnyttet. Prøv en annen nisje – kanskje folk som trenger markedsføringshjelp for å selge raketter eller industrielle produkter og tjenester. MEN – La musikken vår være alene!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta