Sjekk ut de truede artene du kan møte mens du dykker

S

Noe av det flotte med dykking er at det gir deg muligheten til å komme nært på noe fantastisk marint liv. Jada, du kan stikke innom ditt lokale akvarium for å se fiskene og andre sjødyr, men for å være ærlig kan det ikke sammenlignes med å se dem i deres naturlige habitat slik du kan når du dykker. Det som er spesielt fantastisk er at du kanskje får muligheten til å se noe av livet i havet som for øyeblikket anses som truet. La oss ta en titt på noen av undervannsdyrene du bør anstrenge deg for å se før de er borte for godt.

Utryddelsestruede haier

Dykking i haiinfiserte farvann kan høres ut som en dårlig idé, men i virkeligheten er det svært usannsynlig at haiene du ser mens du dykker vil angripe. Faktisk er de faktisk ganske sjenerte og er mer sannsynlig å være redde for dykkere enn omvendt. Noen dykkerturselskaper tilbyr spesifikke dykk designet for å gi dykkere en sjanse til å oppdage de unnvikende haiene. Det er flere haiarter som for øyeblikket er truet, og dykking kan være den eneste muligheten du har til å se en på nært hold før de er borte for alltid. Disse inkluderer Basking Sharks, Angel Sharks, Thresher Sharks og Hammerheads. Disse haiene kan bli funnet på forskjellige steder rundt om i verden, så du må planlegge dykkerturen din deretter hvis du vil ha en sjanse til å se dem.

Utrydningstruede skilpadder

Å møte skilpadder er noe av en godbit for dykkere. Alle som noen gang har dykket på Hawaii vil fortelle deg at Hawaii-grønne havskilpadder er fantastiske. Dette er imidlertid på ingen måte den eneste skilpaddearten du kan møte mens du dykker. Hawksbill Turtle er for tiden på den kritisk truede listen, og den er hjemmehørende i Karibia, Indonesia og Australia. Leatherback Turtle er ikke like truet, men fortsatt i faresonen. De vil mest sannsynlig bli oppdaget av de som dykker i Barbados og Indonesia.

Andre truede havdyr

Bortsett fra haier og skilpadder, inkluderer noen av de andre truede sjødyrene du kan møte mens du dykker, Florida Manatee, et mildt dyr som er truet av både tap av habitat og båtulykker siden de beveger seg sakte og sliter med å manøvrere seg unna. fra høyhastighetsbåter som resulterer i at de ofte blir truffet av propeller. Dykkere kan også møte munkeseler fra Hawaii og Middelhavet, som også er truet.

Dykking er en flott mulighet til å se disse truede artene i deres naturlige habitat.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta