Skvalen, lanolin, ricinusolje og vitamin E kombinert – Unik behandling for hud, hår og negler

S

Denne artikkelen beskriver fire naturlige ingredienser, som når de kombineres, resulterer i en ikke-fettete formel som fukter hud, negler, hår og kan brukes til å fjerne sminke. De fleste av ingrediensene, bortsett fra én, har eksistert og velkjent i århundrer. Hver gir et bidrag til en unik olje med mange gunstige hud- og helseegenskaper.

Squalene (forskning med Squalene startet nettopp på begynnelsen av 1900-tallet i Japan, i motsetning til de tre andre ingrediensene som har blitt brukt, studert og testet i århundrer) er en olje som kommer fra flere kilder. Den mest interessante kilden er utvinning fra leveren til dyphavshaier som lever i havvann fra 600 til 1000 meters dyp. På den dybden er det lite, til ingen sollys, ekstremt trykk og lav oksygentilførsel. Deres suksess med å leve og trives på den dybden er resultatet av leverene deres, som står for nesten en fjerdedel av deres totale kroppsvekt. Disse dyphavshaiene ble blant annet funnet å være immune mot kreft og en annen sykdom som er overraskende når de lever på nivåer i havet med så dårlig oksygeninnhold i vannet.

På begynnelsen av 1900-tallet oppdaget japanske forskere de første fordelene med haileverekstrakt og begynte å teste noen applikasjoner. Fra et kjemisk synspunkt er skvalen et umettet hydrokarbon, som kombinert med vann produserer oksygen. Som oksygenbærer spiller Squalene en nøkkelrolle for å opprettholde helsen. En annen kilde til Squalene er olivenolje. Forskere har validert i flere tiår de positive helseeffektene av olivenolje. Det er dokumenterte resultater av redusert forekomst av indre kreftformer i kulturer med dietter med mye olivenolje.

Nyere studier har identifisert Squalene som et naturlig beskyttende middel i human talg. Talg er det normale smøremiddelet for hårete og ikke-hårete hud. Den holder huden smidig og danner et beskyttende bakterie- og soppdrepende belegg på huden som bidrar til å holde fuktigheten på hudoverflaten. Disse funnene fremmer bruken av Squalene i dermatologiske applikasjoner. Squalene har vist seg å være gunstig ved bruk av aktuelle helbredende medisiner. Det blandes lett med andre ingredienser og øker penetrasjonshastigheten til squalen/medisinforbindelsen gjennom epidermis.

Lanolin er avledet fra saueull. I sin rene form er det en voks med en rekke forskjellige bruksområder, både industrielle og medisinske. For denne skriften vil vi ikke komme inn på industriell bruk, men heller bruken av medisinsk lanolin. Den har blitt brukt i århundrer i en kremform for å jevne ut huden. Det er en hpyoallergenisk og bakteriostatisk. Lanolin som salve, er velkjent og brukes over hele verden av ammende mødre på såre og sprukne brystvorter. I tillegg har den påviste fordeler som balsam for sprukne lepper, behandling av bleieutslett, fuktighetsgivende tørr og kløende hud, mykgjørende hard hud, behandling av hår, behandling av mindre kutt, solbrenthet og skrubbsår.

Lanolin, som Squalene, absorberes lett gjennom huden. Denne funksjonen gir rask virkning av de medisinske egenskapene som er iboende til lanolin. Lanolin i en eller annen form har blitt brukt til helse- og skjønnhetsbehandlinger siden gjetere først lærte å presse det fra saueull.

Castor olje utvinnes fra ricinusbønnen. Bønnene dyrkes hovedsakelig i India, Brasil og Kina. Castor Oil er også kjent for sine medisinske fordeler. Det brukes også som et kjemisk råstoff eller tilsetningsstoff som lett kombineres med andre ingredienser og ikke mister sine medisinske egenskaper. Brukt på huden trenger den raskt og dypt inn på grunn av sin molekylvekt. Dette gjør at komponenter av ricinusolje kan brukes i hudbalsam, sjampo, leppestift og leppepomade. Ytterligere bruksområder inkluderer det som et anti-inflammatorisk middel, smertestillende under ultralyd, i reseptbelagte anti-soppkremer, kjemoterapi og mer. Castorolje er så mye brukt at det er et sterkt globalt råvaremarked basert på salg og distribusjon.

Vitamin E er den fjerde ingrediensen i blandingen vår. Vitamin E er samlenavnet for en gruppe fettløselige forbindelser med særegne antioksidantaktiviteter. Antioksidanter beskytter cellene mot de skadelige effektene av frie radikaler. Frie radikaler skader celler og kan bidra til utvikling av hjerte- og karsykdommer og kreft. Kroppen vår utsettes for frie radikaler via miljøet vi lever i, det vil si sigarettrøyk, luftforurensning, UV-stråling fra solen og andre.

Tallrike matvarer gir vitamin E i sin naturlige form, inkludert nøtter, frø, vegetabilske oljer, grønne bladgrønnsaker og forsterkede frokostblandinger. Dens suksess med frie radikaler og lette å kombinere med andre ingredienser gjør den naturlig for en aktuell hudolje.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta