Topp 3 tips for å fange en delfin

T

Det første trinnet når du prøver å finne målarten din er å finne ut hvilke ledetråder du skal se etter. De tre beste ledetrådene du bør se etter når du retter deg mot en delfin er;

• Fugler
• Flytende rusk/ugresslinjer
• Fargeendring

Å finne flokker med svevende fugler bør være en mahi -fiskeres første prioritet. En god kikkert er et must når du søker i horisonten etter fugler som jakter på agnfisk. Grunnen til at en fisker bør oppsøke fugler er fordi både delfiner og sjøfugler søker etter de samme byttedyrene. Det er en ganske sikker innsats at hvis det er byttedyr for fuglene, vil rovfisken som delfiner også være i nærheten.

En fugl har en klar fordel i forhold til fiskere fordi de kan komme til en mye høyere høyde enn en fisker på en båt. Et veldig høyt tunfisk tårn kan komme opp på 30 meter eller så. En fregattfugl kan sveve hundre fot eller mer over vannet når den er på jakt etter byttedyr. Dette gjør det mye lettere for dem å finne agnfisk enn du kunne.

Fugletypene du kan se vil også fortelle deg hvor dypt agnet er. Fregattfuglene kan ikke bli våte med vingene, så hvis de dypper regningene i vannet, er agnet nær overflaten. På den annen side hvis fuglene som er tilstede er havsuler, kan agnet være mye dypere. En gannet kan dykke nedover femti meter på jakt etter byttedyr. Fuglearten som er tilstede kan fortelle en fisker hvor dypt han skal bruke agnene sine.

Den andre ledetråden for å finne en mahi er flytende rusk og ugresslinjer. Havets flotsam kan være et fyrtårn som tiltrekker seg mange marine skapninger som små reker, krabber og små fisk som søker tilflukt fra det store åpne havet. Et stort søppel eller en stor matte med sjøgress er som et miniøkosystem med rovdyr og byttedyr som kjemper for å overleve. Delfiner oppsøker disse flytende oaser fordi de vet at byttet deres vil gjemme seg der. Dette er et utmerket sted for en fisker å oppsøke sitt deilige steinbrudd også.

Den tredje ledetråden som delfinfiskerne bør se etter er fargeendringen i vannet. Fargeskiftet viser ganske ofte en dybdeendring i vannet. Noen ganger viser den en gjeldende grense og varierende vanntemperaturer. Rovdyr som en delfin vil ofte bli funnet nær disse havgrensene. Hvis du er en delfinfisker betyr dette at du også bør være der.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta