Topp fem steder å besøke i Jamaica

T

“Livet er én stor vei med mange tegn. Så når du rir gjennom hjulsporene, ikke kompliser tankene dine. Fly fra hat, ugagn og sjalusi. Ikke begrav tankene dine, sett din visjon til virkelighet. Våkn opp Opp og lev!” Et kjent sitat fra Good ole Bob Marley!

Som alle andre land har Jamaica sine oppturer og nedturer, men jeg må fortelle deg at dette stedet er VAKKER og er fortsatt befolket av fantastiske morsomme mennesker. Hvordan vet jeg dette? Vel, for å være ærlig er dette stedet jeg kaller hjem. I løpet av mine tjuefire leveår – både inn og ut – av Jamaica har jeg vært vitne til noen ekstremt vakker natur. Faktisk bare her om dagen besøkte jeg en strand som ikke er oppført på radaren, den går under navnet ”bomullstre” … Det er bare et fantastisk syn å se! På din neste tur eller besøk til Jamaica, når du først er i Ocho Rios-området, må du spørre reiselederen din om denne skjulte skatten… Det er virkelig et mesterverk.

OK, la oss ta en titt på de 5 beste stedene å besøke i Jamaica.

Bob Marley’s Nine Mile – St. Ann

Gi eller ta, kanskje du allerede vet dette, men for de potensielle besøkende som leser dette, la meg opplyse deg. Nine Mile er fødestedet og det siste hvilestedet til den avdøde, men legendariske Robert ”Nesta” Marley, populært kjent som Bob Marley.

Fun Fact: Bob Marley var og er fortsatt mest kjent for reggae-låtene sine, som inkluderer hitene “I Shot the Sheriff”, “No Woman, No Cry”, “Three Little Birds”, “Exodus”, “Could You Be Loved”. “, “Jammin”, “Redemption Song” og “One Love”.

Nine Mile ligger like utenfor et sted vi kaller Brown’s Town, St. Ann. På turen til Bob Marley’s Nine Mile vil du passere gjennom forskjellige landsbyer. Sørg for å be reiselederen din om å stoppe ved en eller hvis tiden tillater noen av disse landsbyene, siden det virkelig er en øyeåpner. Det er her du lærer om de landlige delene av Jamaica – det ekte Jamaica.

Ved ankomst til Bob Marleys Nine Mile vil du mest sannsynlig bli møtt av en Rasta-mann. Han er ansvarlig for å åpne porten akkurat bred nok til at sjåføren kan komme seg på anlegget, og så låser han den. Her er en heads up for deg. De vil garantert fortelle deg at lovene inne i anlegget er helt forskjellige fra de utenfor de enorme veggene. Hva er så annerledes? Ganjaen og urtene som dyrkes bak disse portene er et spektakulært syn!

Dunn’s River Falls – St. Ann

Den berømte Dunn’s River Falls ligger på øyas nordkyst, like utenfor Ocho Rios. Dunn’s River falls er veldig unik. Lyden av vannet som suser nedover de enorme steinene, den friske duften i atmosfæren, frodig vegetasjon! Sukk, det er helt ekstraordinært! Som besøkende på dette vakre stykke paradis tilbys du muligheten til å klatre – enten opp eller ned – fossen enten alene eller med en reiseleder. Hint, hvis det er første gang, anbefaler jeg på det sterkeste å bruke en turguide, da de allerede kjenner stedet og vil kunne vise deg fotfestene blant annet som vil ta deg trygt ned fossen. På toppen av fossen finner du ro.

Fun Fact: 1. Det er ikke mye støy fra det brusende vannet der bare den fantastiske lyden av fuglekvitter og sang mens de utforsker habitatet.

2. Mens du klatrer ned vil du definitivt legge merke til noen små bassenger naturlig skapt av Moder Natur, hvor du kan stoppe for å hvile, ta bilder eller gjøre hva du vil. The Doctor’s Cove Beach –

Port Royal – Port Royal

En gang i tiden var Port Royal et populært sted hvor pirater kom og tilbrakte skattene sine. Den hadde ryktet som den rikeste og ugudeligeste byen i verden! I løpet av 1600-tallet oppmuntret britene aktivt og betalte til og med sjøfolkene som var basert i Port Royal for å angripe skipene som tilhørte de spanske og franske koloniene!

Morsomt faktum: Den 7. juni 1962 rammet et massivt jordskjelv Port Royal. Dette spesielle jordskjelvet fikk to tredjedeler av denne byen til å synke ned i det karibiske hav! Bare sånn!

I dag er Port Royal kjent som ”Byen som sank” og er fortsatt dekket av omtrent tjuefem fot vann.

Historie er en fantastisk ting. Det sies at pirater fra hele verden samlet seg i Port Royal etter denne ødeleggende hendelsen. De kom så langt unna som fra Madagaskar som ligger på den andre siden av Afrika.

The Rose Hall Great House – St. James

Rose Hall Great House er en veldig populær attraksjon, både for lokalbefolkningen og besøkende. Dette flotte huset var hjemmet til The Late Annie Palmer, ellers kjent som ”The White Witch of Rose Hall”. Så lenge jeg kunne huske har Annie Palmer alltid vært malt som en vakker, men ekstremt utspekulert karakter. Legenden sier at Annie Palmer – The White Witch of Rose Hall – fant stor glede i å praktisere heksehåndverk, bringe sinnet til unge hvite kvinner som kom inn på øya og mest av alt… Legenden sier at hun var en født morder da alle hennes mann døde mistenkelig! Blant annet selvfølgelig men dette ville blitt for langt for meg å komme inn på i dag.

Og sist men definitivt ikke minst Dolphin’s Cove – Ocho Rios St.Ann

Dolphin’s Cove er stemplet som den største maritime attraksjonen i hele Karibia! Er ikke det noe! Dolphin Cove er den perfekte verten for en familiemorsom dag. Mot en kostnad får du muligheten til å samhandle med marinedyrene deres, som delfiner, manta-rokker (uten mothaker), sykepleierhaier og så videre. Jeg tror det ville vært enklere om jeg ga deg en oversikt over pakkene deres:

o “Touch”-programmet

o “Encounter Swim” med delfinene

o “Svøm med” delfinene

o Svøm, hold og mat haiene og

o Vær “Sjøvokteren for en dag”

Sjødyr er imidlertid ikke de eneste tingene de passer på, de er vertskap for aktiviteter som naturvandringer hvor du kan samhandle med dyr som:

Esel, geiter, sauer, leguanen, jamaicansk gul slange (ikke giftig), skilpadder, ender, fugler og så videre. Hvis du ikke vet hva noen av disse dyrene er, gjør bare et Google-søk ved å bruke bildefunksjonen, vil du være sikker på å finne det du leter etter.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta