Toyota -bobilens 20 -årige historie

T

I nesten 20 år laget forskjellige produsenter Toyota -bobilen i flere modeller. I løpet av sin storhetstid ble denne lille bobilen produsert i over 60 forskjellige modeller og stiler av bobiler.

Fra og med den ganske lille Toyota Chinook -bobilen og fortsatte gjennom den største av de Toyota -baserte Winnebago- og Itasca -modellene, hjelper den Toyota -baserte bobilen til å etablere mange produsenter i RV -bransjen.

På grunn av det store antallet produsenter er det ikke uvanlig å se lignende bobiler og svært forskjellige navn. Den lille totale størrelsen måtte begrense utvalget av tilgjengelige planløsninger. Dette fikk mange produsenter til å bygge virtuelle duplikater som bare varierte i noen av detaljene i passform og finish.

Det var ikke lenge før produsentene begynte å utvide størrelsen på campingvognene. Ved å bruke konvensjonelle produksjonsteknikker som finnes i reisevognindustrien, ble pinnen og stiftetypen konstruksjon med aluminiumsbekledning standard.

I tiåret på 1980 -tallet toppet produksjonen av Toyota bobilen sin topp. Mange forskjellige selskaper produserte mange forskjellige modeller. Noen av de større selskapene som var i denne virksomheten var nasjonale RV, produsentene av den veldig populære Dolphin -serien. De produserte også Seabreeze -modellene. På samme tid produserte Winnebago modellene Brave, Warrior og deluxe Itasca Spirit.

Damen Corporation i Elkhart Indiana produserer bobil Escaper, mens Coachman produserte de populære Coachman- og Savanna -modellene. Leisure Odyssey bygde camperne Americana, Santa Cruz og Laguna.

Mini-Mirage ble bygget av Mirage-bransjer, mens den fortsatt veldig populære SunRader ble konstruert med glassfiberkarosseri av Gardener Pacific.

På slutten av 1980 -tallet hadde lengden på campingvognen utvidet seg til 22 fot. Dette forårsaket et alvorlig overbelastningsproblem på den originale halvtons pickupaksen. En nasjonal sikkerhetskalling ble utstedt av USAs regjering for å rette opp problemet. De fleste modellene fikk en ny ett tonn aksel. Imidlertid er det fortsatt noen få enheter tilgjengelig i dag som har den usikre akselen. Forsiktighet anbefales hvis du ser på versjonen av denne svært populære bobilen i 1980 -årene.

I 1989 dukket V6 opp på markedet i Toyota -chassiset. Denne økte hestekreften ble veldig populær blant bobileierne, og produksjonen fortsatte til 1994 da Toyota av sikkerhetshensyn sluttet å levere pickup -chassiset til bobilprodusentene. Winnebago produserte noen av de siste V6 -versjonene i 1994.

I løpet av sin levetid, Toyota bobil likte en stor populær suksess og var vidt distribuert over hele landet. I dag ser det ut til at det største antallet enheter på veien er konsentrert om øst- og vestkysten, men disse bobilene vil dukke opp omtrent hvor som helst i landet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta