Typer ferskvannsakvariumhaier for fisketanken din

T

Akvarier er fantastiske brikker å ha i hjemmet de kan skape en følelse av fred og ro. Det er mange typer akvarier som kan vedlikeholdes fra kaldt vann til tropisk, og hver variant har sitt eget sett med fantastiske fisk å oppdage. Det finnes en rekke forskjellige typer ferskvannsakvariumhaier, og hvilken du velger vil avhenge av størrelsen på tanken du har.

En hai kan være et vakkert tillegg til enhver hjemmetank, men husk å gjøre leksene dine på dem først. Noen er veldig territorielle og kan angripe andre fisk mens andre krever et skjulested. Det er heller aldri en god idé å ha mer enn én hai i tanken, og dette kan forårsake aggressiv oppførsel hos noen arter.

En av de beste hai -typene er Bala eller Silver Shark. Dette er en veldig fredelig hai som ligner mye på den virkelige avtalen. De er kompatible med de fleste andre fisk, men de kan vokse til å bli veldig store. I noen tilfeller kan de nå lengder på opptil 12 tommer. For å beholde denne fisken vil du gjøre det best å ha en skole på rundt seks av dem, noe som betyr at tanken din må være minst 90 liter stor.

Regnbuehaien er ganske slående, den har en grønnaktig svart kropp med enten lyse oransje eller røde finner. Denne fisken må kjøpes alene, da den vil bli aggressiv med andre haier på sitt territorium. I gjennomsnitt vokser de til rundt 5 tommer og sørg for at fisken du vil introdusere den til å ha nok plass til å gjemme seg hvis den har en av sine raserianfall. En tank på minst 29 liter anbefales for denne fisken.

Rødhaien ligner på de fleste måter regnbuen, kroppen er mørkere i fargen og bare halefinnen er farget, men den har de samme aggressive tendensene som regnbuen.

Et annet alternativ er Albino Ruby Shark, denne har en kremfarget kropp med røde eller oransje finner. Det er en god samfunnsfisk og blir sjelden aggressiv, den kan oppbevares på skoler på opptil tre, men hvis tanken er mindre, anbefales bare en. Denne fisken kan vokse til rundt 6 tommer eller mer og sørge for at du har en hule eller tømmerstokk for dem å gjemme seg i. De er også ypperlige hoppere, så pass på at lokket sitter godt og vær forberedt når det gjelder tankrens.

Det er også seilfinhaier som har større ryggfinner, de kan kjempe seg imellom, så det er best å beholde fisken som en fisk i stedet for en skole, men generelt er de fredelige mot andre arter. Det er imidlertid ikke anbefalt å beholde dem med liten fisk, da de kan spise dem. Disse fiskene kan vokse til rundt 2,5 inches i lengde.

Når du vurderer fisk til en hvilken som helst tank, må du søke ekspertråd, ettersom faktorer som størrelsen på tanken og andre passasjerer vil ha innvirkning på hva du kan og ikke kan putte i. Noen fisk er finnippere, så å ha dem med annen fisk som har store finner eller haler er en dårlig idé, da de vil mobbe og bite på finnene til den andre fisken.

På samme måte må du forstå maksimal størrelse på hver fisketype for å sikre at det er nok plass i akvariet til at de kan vokse og leve komfortabelt. Hvis en fisk ikke kan vokse til sin naturlige størrelse og blir holdt tilbake av rommet, vil den sannsynligvis dø yngre og ha andre problemer knyttet til forkrøplet vekst. De er kanskje bare fisk, men du må være oppmerksom på deres behov og gjøre deg på topp for å respektere og ta vare på dem.

Fisk er ikke annerledes enn noe annet kjæledyr du måtte ha. Hver av dem har sin egen kravliste, og for at de skal kunne leve et lykkelig og sunt liv, må de vokse og bevege seg fritt. Hvis du ikke har råd til en stor tank, må du sørge for å velge en mindre hai og bare ha en. Det er også en god idé å holde resten av innbyggerne små også for å sikre at de alle har nok plass til å bevege seg og vokse.

Hvis du er i tvil om hvilken hai som passer ditt nåværende oppsett, snakk med en medarbeider i en god akvariebutikk, ettersom de har opplæring og kunnskap om å kunne anbefale den beste haien for deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta