Ulempene med å låne penger fra en hai

U

Mange latinamerikanere som bor i United Status synes det er vanskelig å få tilgang til kreditt fra en bank. Hvis du søker om lån i en bank, er det mulig at du vil bli avvist fordi:

  1. Du har ikke en kreditthistorie ennå i USA
  2. Du har hatt økonomiske vanskeligheter tidligere, og kreditten din har lidt

Hvis du drømmer om å eie et hjem, kjøpe bil eller starte egen virksomhet, vil det være vanskelig og dyrt å nå disse målene uten å etablere og opprettholde god kreditt. Fordi dette tar tid og god økonomisk praksis, finner mange latinamerikanere øyeblikkelig hjelp fra en lånhai.

Hva er en lånhai?

Når du ser etter penger, kan du høre fra folk du kjenner: “Jeg kjenner denne personen som låner penger og ikke engang ber om papeller”. Denne personen som “låner penger” kan være en venn av en venn, noen som er venn av familien eller til og med kan bli funnet i en butikk i nabolaget ditt. Det er mange ulemper ved å bruke tjenestene til en lånhai, selv om mange hevder å være legitime pengeutlånere.

  • De tar ukentlige renter – Hva er den reelle kostnaden for lån fra en hai? Långiveren vil gi deg en ukentlig rente i stedet for en årlig. Husk at banklån og andre finansinstitusjoner alltid bruker årlige renter. La oss ta en titt på et typisk tilfelle: Långiveren gir deg $ 1000, og du godtar å betale 5% ukentlig rente på dette beløpet. 5% hver uke betyr omtrent 20% hver måned, og hvis du multipliserer dette med 12 måneder i året, har du en årlig rente på 260%!
  • Betalingene er forvirrende – Ukentlig rente som ikke virker så høy, kan oversette til opptil 10, 20 og 30 ganger mer renter enn det du ville betale i en tradisjonell låneavtale.
  • Lånene er vanskelige å betale ned – Faktisk er de designet for å være nesten umulige å betale tilbake. Mange som har tatt opp lån fra disse långiverne ender med å miste mer enn det de opprinnelig investerte. Hvis du ikke er i stand til å betale, kan långiveren hele tiden trakassere deg eller til og med true deg med vold. Mange mennesker som låner penger fra lånhaier mister virksomheten.
  • De rapporterer ikke til kredittbyråer – Lånhaier rapporterer noen ganger ikke lånene sine til kredittbyråer. For å etablere, beskytte og opprettholde kreditthistorikken din må du sørge for at kreditorene faktisk rapporterer lånene sine til kredittbyråer. Hvis de ikke gjør det, er det ingen offisiell oversikt over lånebetalinger.
  • De opererer ikke innenfor regelverket – Hvis du har en klage, har du ingen steder å gå fordi lånhaier ikke trenger å følge forskriftene som er satt på plass for å beskytte deg som forbruker.

Generelt er det bedre å unngå denne typen långivere for enhver pris. Hvis du trenger penger for virksomheten din eller for en nødssituasjon, og hvis du ikke har tilgang til et banklån, kan du prøve å ta opp lån hos ACCION, en ideell organisasjon som gir forretnings- og personlige lån og rapporterer til de tre viktigste kredittkontorene. .

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta